• Bulgarian
  • English
BLISSTOOL

Thursday, 09 September 2010

Welcome, Guest
Please Login or Register.
Lost Password?
Отг:Проблем с апарата (1 viewing)
_GEN_GOTOBOTTOM Post Reply Favoured: 0
TOPIC: Отг:Проблем с апарата
Проблем с апарата 2009/04/12 11:51 Karma: 0  
Здравейте!
Поздравления за отличната реклама на моделите ви и аксесоарите към тях.Разбирам, че за начина на работа на произвежданите от вас апарати вече не можете да достигнете нещо повечем тъй-като сте на пределните норми.Имам един познат във Видин, който наскоро си купи апарат от вас.След едно две излизания на терен-нива със слаба минерализация, подготвена за засяване с пшеница, апарата даваше стабилна работа.Имаше 3-4 находки на монети, повредени от обработката на нивата с времето.Проблемът идва при следващите излизания.Апарата започна да дава отклонения.Издава лъжливи сигнали, нестабилна работа и намаляване на дълбочината.Беше ви изпратен за ремонт.Получи го отремонтиран и пак след първото излизане започнали проблемите отново.След разговор с вас по телефона, с някаква жена момчето повече няма да си купи такъв апарат и наличния ще се опита да го продаде на ниска цена и да го махне по най-бързия начин.Жената се е опитала да прехвърли вината върху него, но като го познавам какъв педант е на тема прецизност при работа с електроника, не вярвам а и съм сигурен, че се е отнасял с апарата подобаващо.В момента си взе WAVE от Монтана като КИТ и си е много доволен.Има вече над 20 излизания и нито един проблем.Не правя реклама на WAVE, аз съм с друг апарат.В момента ако не махне вашия апарат, WAVE-то му излиза над 600лв.Чул съм от други "колеги", че Blisstool след натоварени излизания, дава проблеми с електрониката.Лично нямам наблюдения.Аз исках да си взема Blisstool, и ви писах, но исках като КИТ, електрониката и търсещата глава, понеже имам щеката, батерии и зарядно, но вие бяхте горди и ми отговорихте, че не предлагате.Само заради 100-те лева разлика, която нямаше да вземете.Сега съм доволен, че ми отказахте.Надявам се, че не съм бил много остър и няма да повлияя на рекламата и мнението към Blisstool, но аз съм разочарован.Още повече, че ме дразни и факта, че където и да влезна в познатите youtube, vbox7 ив други места, навсякъде има клипчета от по няколко секунди до 3-4мин само с вашия Blisstool.Вярно-реклама, но и дразнеща.Поне мен.Като се качи човек по една стълба до горе или ще падне от там или трябва да се върне обратно, пожелавам ви да не паднете от там.Има и други много добри български апарати, не по-лоши от вашия.
Успех!
  The administrator has disabled public write access.
Отг:Проблем с апарата 2009/04/12 13:19 Karma: 14  
vlaado, щях да трия поредния Ви опит за антиреклама, но ще го оставя за да мога по лесно да затворя устата на злобари като Вас!

Първо.
Подозирам че ти си някой български производител на металдетектори, наш конкурент. За това е обяснимо защо искаше да си купиш само кит от нас. Друг вариант е да си нереализирал се електрончик, който завижда воалирано.

Публикувам отговора ни:

------
Тема: Re: Re: BLISSTOOL: BLISSTOL
От: "BLISSTOOL" <info@blisstool.com>
Дата: Wed, Декември 31, 2008 2:45 am
До: "vladimir vankov" <vladek_vb@abv.bg>

Здравейте,

Нямаме възможност да Ви предоставим кит на BLISSTOOL металдетектор.
Стратегията ни е да налагаме BLISSTOOL като завършени и тествани на 100% от нас качествени продукти и за това не толерираме идеи и желания тип "направи си сам" по отношение на нашите продукти.

Надявам се, да не ни разберете погрешно.
Желаем Ви Весело посрещане на новата година, здраве и успехи!

Поздрави,

BLISSTOOL
www.blisstool.com
info@blisstool.com
0883450667

------

Второ.
Стратегията ни за реклама и налагане на пазара си е лично наша работа. Ние си носим отговорност за нея, пък и не смятам че някой някъде сме подвели или излъгали! Сега че някой друг производител няма възможност или е неграмотен да си прави реклама и злобее си е лично негов проблем, докато не започне да ми се бърка.

Трето.
Нашите уреди са с едни от най-качествените компоненти в сравнение с други български уреди! За пример: до скоро платките на wave бяха запоени с елементи втора употреба + елементи от типа на евтини керамични и полиестерни кондензатори. За това му се смееха негови колеги и приятели от Монтана.
Като си чувал че електрониката на наши уреди прави проблем след продължителна работа, кажи от кой и къде си го чувал? Аз това го чувам за първи път? пък и знам че не е вярно!

Четвърто.
Във Видин, проблем сме имали само с един наш апарат, продаден на дата 23.12.2008 на лицето Красимир Борисов.
Същия, предпочиташе да заставя жена си да говори с нашия екип, вместо той лично!?

В последствие, общото впечатление което лично придобих за лицето Красимир Борисов е че е некадърен буквално или има прикрити користни цели. Има хора които въпреки че са начинаещи в хобито като прочетат ръководството за употреба, изгледат разни клипчета, консултират се с производителя и свои колеги се учат, но при него изглежда не е така!

Беше се опитал да ни прави антиреклама в нашия форум като потребител krasko, но му изтрих коментарите, след което ми се извиняваше.

История на въпросния апарат:

1. 23.12.2008 - Покупка;

2. 17.01.2009 - Ремонт 1. При температури близки до нулата + висока влажност (работа в снежно време през зимата) се разваляще прага на уреда. Това се оказа проблем на част от платките по текущата ни тогава партида, който отстранихме.
След ремонта тествахме обстойно апарата за да се уверим че всичко по него е наред след което го изпратихме на клиента.

3. 29.01.2009 - Ремонт 2. Клиента отново не беше доволен от уреда. За да сме лоялни му сменихме безплатно цялата електроника с чисто нова!
След това наш търсач с над 20 годишен опит (един от първите в България работещи с електронен металотърсач) направи полеви тестове за да се уверим че всичко по него е наред, с изключение на:

Поради неправилния транспорт и пренасяне на уреда от клиента, има разтягане/огъване на маншона и кабела на търсещата бобина което увеличава нестабилността на уреда поради разредената оплетка/екран. Споделихме това с клиента, но той го отрече, въпреки че бобината беше пристигнала при нас в окаяно състояние, все едно е била закачена за муцуната на прасе в кочина.

Изпратихме обратно апарата на клиента.

4. Клиента се оплака отново от уреда. Разбрахме се по телефона да ни изпрати отново апарата и ако реално има проблем, този път да му изпратя два чисто нови апарата да си избере един от тях или направо да му върнем парите, че за първи път имаме подобна фантастична ситуация.

Уреда дойде при нас. Замерихме обстойно търсещата бобина, електрониката, захранването. Всичко беше изрядно!!!
Наши търсачи направиха полеви тестове и уреда отново показа отлични резултати.

Единствените проблеми на уредите от тази партида са, че до 06.04.2009 година използвахме за търсещата бобина един италиански кабел а преди това китайски кабел, който до скоро също използваха и следните производители: wave, miladin, Golden Mask.

Заради този кабел, имахме оплаквания от няколко наши клиента, че при почукване по маншона на бобината уреда издава звук и понякога е нестабилен, обикновено когато около уреда има смущаващи влияния които проникват през не толкова качественото екраниране на въпросния кабел, с който са направени по-голямата част от българските металдетектори от последните поне 5 години.

След това, Wave и miladin преминаха на двужилен силиконен кабел, а Golden Mask и ние (BLISSTOOL), със съдействието на Golden Mask, от 06.04.2009 преминахме на висококачествен кабел марка Belden.

За да съм на 100% сигурен самия аз направих полеви тест на уреда и отново всичко беше НАРЕД! След това на въпросния некадърник, за съжаление наш клиент, му разясних че сме тествали на 100% уреда и той работи перфектно. Обясних му за проблема с кабела и че след време като получим от новия кабел и произведеме нови бобини с него ако желае ще му сменим бобината с нова.

Такава възможност вече има, предвид тази новина:
http://blisstool.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=36&func=view&catid=20&id=607

Но предвид антирекламата в комбина която ми правят, ако се запозная лично с този човек, най-напред ще му счупя уреда по главата за да го повредя и да констатирам повреда и след това на база тази явна констатация ще му върна парите които е заплатил за него!

Допълнителна информация.
През цялото това време, без да знам се е намесил и производителя на металдетектори wave (Валентин Аврамов), който вчера започна да ми прави антиреклама и във форума на imperio като потребител ahil.
Явно кризата го е хванала и няма много продажби и за това е започнал тези антиреклами.
Въпросното лице, поради проявена от него техническа некомпетентност, когато лицето Красимир му изпратил нашия апарат, проверил дали нашата търсеща бобина е нулирана (балансирана) не чрез директно замерване към електрониката на нашия уред, а като я включил към негови модули предавател/приемник работещи на друга честота и с друго усилване, в резултат на което бобината показала че е разбалансирана, което е нормално тъй като тя е балансирана за други параметри (честота, усилване, мощност, фазово отместване и т.н.). В резултат на това, заблуденото лице Валентин Аврамов излязъл с гръмката фраза че нашата бобина е разбалансирана и убедил некомпетентно лице Красимир Борисов в това, с цел да му пробута негов (wave) апарат.

За непросветените по случай обвиненията в копиране:
До преди около 1 година, wave уредите бяха базирани на уредите на miladin с ръчен земен баланс, а те пък са базирани на Fisher 1235. Новите уреди на wave и новите уреди на miladin пък са базирани на Fisher 1266.

Относно обвиненията че нашите уреди са копие на уреди на miladin и Краси-Енигма, то въпросните са базирани на Fisher + Magnum, но и двата имат различни параметри. Съответно, даже и нашите уреди да са базирани на Fisher, то и те са с различни параметри от уредите на miladin и уредите на Краси-Енигма и това е видно в полевите тестове.

Всички български металдетектори, се базират на схемни решения основно на Fisher + Magnum, а някои включват и: Tesoro, Minelab, White's и Garrett.
Това е логично, предвид че тези фирми произвеждат първите електронни металотърсачи!, от най-напред са на пазара, всъщност те създават този пазар и е нормално в момента да служат за база на всички след тях, включително и на нас.

Предимството на българските уреди е, че ако производителя им е технически компетентен, комбинира по най-добрия начин отделни модули от други уреди, добавя и свои схемни решения или подобрява наличните и в резултат на това се получава нов продукт, който обикновено е по-добър от оригинала или поне е на по-достъпна цена.

BLISSTOOL LTC48 металдетектори се ползват в цяла България + някои части на САЩ, Франция и Англия. Ремонтите които сме правили по наши уреди се броят на пръсти и винаги сме ги отремонтирали безплатно даже и да са причинени по вина на клиента. От кеф... че имаме малко повреди заради високото качество на изработка!!!

Напомням че BLISSTOOL LTC48 е с 3 години международна гаранция за липса на фабрични дефекти и качество на изработката.
За сравнение, някои други производители дават гаранция само на електрониката или изобщо не дават такава.

С наши уреди работят доста дългогодишни търсачи които след като поръчат един и останат доволни, след това поръчват още уреди за техните хора.

Редактирано от: BLISSTOOL, на: 2009/04/14 12:35
zaq ()
User Offline Click here to see the profile of this user
Отг:Проблем с апарата 2009/04/12 14:40 Karma: 0  
Е това много хора трябва да го прочетат,браво
Отг:Проблем с апарата 2009/04/19 00:41 Karma: 0  
преди време потребител със същото име(vlaado)правеше подобна скрита реклама на уредите jager (или hunter)във форума на империо и плюеше по други производители.пишеше че се чуди какъв уред да си вземе,а се оказа че потребител пак със същото име vlaado е пуснал клипчета с метал детектор "hunter" във vbox7 неколко месеца преди това.и а познайте какъв уред си "купи" накрая много съвпадения станаха май.

и сега до blisstool

снимка на металдетектор blisstool копирана от форума на вълчев
http://img81.imageshack.us/img81/5966/sa501943ej8.jpg

и една снимка на металдетектор - няма да казвам чие производство.
http://www.picvalley.net/u/2263/1058586799949246212.JPG

и за некомпетентни хора като мен е очевадна приликата.разбирам че вие производителите неможе да не се копирате,това е нормално ако искате да се развивате.но недей казвай че не си копирал други твои бг колеги.
поздрави.
Отг:Проблем с апарата 2009/04/19 01:14 Karma: 14  
yaponetsa написа:
преди време потребител със същото име(vlaado)правеше подобна скрита реклама на уредите jager (или hunter)
- Благодаря за подсещането. Бях забравил за това.

yaponetsa написа:
и за некомпетентни хора като мен е очевадна приликата.
- На първата снимка е една от първите версии на металдетектор BLISSTOOL LTC42 и по точно версия от 8 Февруари 2008г., а на втората е някой от моделите на Краси-Енигма. В предния си коментар съм писал повече относно копирането, базирането и наподобяването.
Отг:Проблем с апарата 2009/04/20 18:37 Karma: 0  
BLISSTOOL написа:
В предния си коментар съм писал повече относно копирането, базирането и наподобяването.
видях и го прочетох.точно за това показах снимките.просто приликите в разположението на частите е потресаваща.лошо няма.ако машинките ти работят като енигмите си 6.аз неъсм производител и ми е все тая дали некой копира от друг - за мен е важен крайния резултат.
Отг:Проблем с апарата 2009/04/21 02:59 Karma: 14  
yaponetsa написа:
аз неъсм производител и ми е все тая дали некой копира от друг - за мен е важен крайния резултат.
- Както вече писах, всички български металдетектори са базирани на схемни решения на пионерите в тази област, а именно изброените в един от предните ми коментари световни фирми и/или отделни физически лица.

Те държат и по-голямата част от патентите в тази област
(световни патенти или патент за конкретни територии/пазари, които в по-голямата си част не включват България ).

За това си е все едно дали някой български производител на металдетектори има претенции към друг български производител че го е копитал, в смисъл юридически претенции не може да има нито един от двамата а само първоизточника който има съответния патент за изобретение, полезен модел и/или промишлен дизайн а за САЩ и за определен софтуер. Това в случая евентуално е някой от посочените пионери, но като се има предвид че електронно устройство с едни и същи функции може да бъде реализирано по безброй много начини с безброй много различни елементи и схемни решения, то даже и да се появи такава претенция, тя лесно може да бъде заобиколена или поне туширана.

Ще завърша с по-същественото което вече съм писал:

Предимството на българските уреди е, че ако производителя им е технически компетентен, комбинира по най-добрия начин отделни модули от други уреди, добавя и свои схемни решения или подобрява наличните и в резултат на това се получава нов продукт, който обикновено е по-добър от оригинала или поне е на по-достъпна цена .

Редактирано от: BLISSTOOL, на: 2009/04/21 03:01
Отг:Проблем с апарата 2009/12/28 14:19 Karma: 0  
Вярно малко късно се включвам, но като ми държите активен поста, занчи няма проблем датата.
Вие сте абсолютно докачливи относно всякакви теми не по ваш вкус.Вие сте некадърни да приемете всякакви настроения на хората, в разрез със своите си виждания.Като пиявица сте се впили в своите изобретения и за вас останалия свят несъществува.
Аз не съм нито производител, нито толерирам някой производител.Като информация ще ви кажа, че въпросният апарат е вече при мен иго ползвам аз, въпреки отклоненията, които дава.Свикнах с тях и нямам ядове.Е, и нищо не съм намерил де, ако изключим няколко монетки на Константин, колито нямат стойност.А, и не излизам.Имам си други по-добри занимания.Целта ми на отварянето на поста ми в самото начало беше да разбера проблема, койо стоеше пред момчето.Той е на около 23-24г и е познат на моята дъщеря чрез неговата приятелка.Аз лично с него нямам много допирни отношения.Имах JAGER от Монтана/сега пак ще кажете, че рекламирам монтанските/.Дадох го и взех от момчето вашия.
Вие , обаче искате във вашите форуми участниците да ви хвалят само вашите продукти.НЕ СТЕ САМО ВИЕ НА ТОЗИ СВЯТ.И ако сега вашият апарат е при мен, то не значи, че го харесвам страшно много.
Може да не ми отговаряте, защото се включвам от дъжд на вятър, и само заради вашите отговори вече не съм ви фен.

Редактирано от: vlaado, на: 2009/12/28 14:22
Отг:Проблем с апарата 2009/12/28 19:14 Karma: 14  
vlaado написа:
Вярно малко късно се включвам, но като ми държите активен поста, занчи няма проблем датата.
- Късно ...късно ...е с колко да си закъснял? Само някакви си 8 месеца . Нямаме практика да трием коментари, дори и ако те са неудобни за нас, но и по този въпрос явно с теб сме на различни мнения.

vlaado не виждам позитивен смисъл от коментара ти което ме кара да се върна на първоначалната си теза за умишлена антиреклама от твоя страна.

Уреда който имаш е LTC48 и е закупен от нас но по твърдение на производителя wave е отварян и модифициран от него в резултат на което фабричната гаранция от нас отпада и ние не носим отговорност за "отклоненията" които в момента апарата ти дава.

Пояснявам. След закупуването от нас, в уреда ти, от неоторизирани от нас лица (в случая wave), са направени някакви промени (пренастройки и/или директни промени по електрониката и/или търсещата му бобина), поради което той не е BLISSTOOL уред във фабричен вид и поведението му може да е всякакво. За това текущите ти отзиви за работата му, без да споменаваш тази важна подробност, са си чиста антиреклама или поне нелоялни. Ако желаеш може чрез допълнително заплащане от твоя страна да направим пълна диагностика на уреда ти и да го приведем в изряден фабричен вид, т.е. до преди някой да е пипал по електрониката му и до преди някой да си е помислил "че го подобрява".

Между другото, аз продължавам да не съм фен на уж наши лоялни клиенти които вместо да се свържат с нас и да се възползват от 3 годишната гаранция на уреда си, започват да бърникат по електрониката му лично и/или чрез наети от тях лица и/или реват по форумите, така че сме квит относно нехаресването по между ни!

Поздрави,

BLISSTOOL
0883450667

Редактирано от: BLISSTOOL, на: 2009/12/28 19:56
Todor ()
User Offline Click here to see the profile of this user
Отг:Проблем с апарата 2010/02/03 10:16 Karma: 0  
Здравейте..Последно врреме при моя апарат се получава следния проблем-При миносови температури (около нулата) при започване на работа апарата започва да издава прекъснат монотонен звук,подобен на този когато движа търсищата бубина над метален обект (цветен метал)...Когато затопля апарата(примерно го оставя цяла вечер в стаята) този проблем изчезва...Същия проблем май се получава когато работя на затревени места и има роса....Може ли да е причина влага попаднала в търсещата бубина(не сам я мокрил нарочно)...?
_GEN_GOTOTOP Post Reply
get the latest posts directly to your desktop

Bookmark and Share

Translate this page automatically in:
EnglishBulgarianCzechDanishDutchFinnishFrenchGermanGreekItalianPolishRomanianRussianSpanishSwedishLatvianLithuanianSlovakSlovenianEstonianHungarianTurkish   
JoomlaWatch Stats 1.2.6 by Matej Koval