Re:Отг:Светослав Петков и mdetectors.com 2010/07/29 00:15
Рейтинг: 0  
Ама мен мдетекторс не ме интересуват.Вади на който си щеш кирливите ризи.Всички имаме такива. Аз бях на събора,както и много други.Неможеш да ме убедиш че тоя човек нарочно си е саботирал машинката,с цел да те злепостави.
За блистул и енигма - вервай си ти че са различни.Аз продължавам да твърдя че схемата е 100% една и съща.Едва ли и ти си верваш на това дето го пишеш.Преди време ти казах че нема лошо ако си взел една схема и си направил нещо по добро.Щото от това печелим ние търсачите.Само че ти си взел готова схема и без да пипаш нищо по нея си я пуснал като уж твоя разработка.Без да ти пука дали някой си е губил времето и средствата за да я направи.Е точно тука е разликата.Предполагам че не ти е проблем да копираш други детектори,но ако примерно беше копирал голден маск,споровете по форумите щеха да са ти най малкия проблем. Питаш ме що подскачам толкоз за тия енигми - А защо да неподскачам ?!?
Пробвал съм с антена на стар модел бандито и с нея уреда пипа на половина,а с антена на миладин цветното го свири черно и обратното.В момента имам една миладинка,ако искаш и клипче ше ти снимам.Само твоята антена пасна с енигмата.
И като ти е толкоз качествена електрониката що не копира енигма с турбо/пауър бокс???Краси ги прави (по желание на клиента)от сума ти години.Или сигурно тва ше се появи при блистул 128х Ти си "сверяваш" часовника с други детектори???Ма ти търсач ли си?Ако беше такъв щеше да се замислиш преди да накачиш некои от настройките по "новия" ти модел.Тва ше го разбереш след време. Предпоалгам че нещеш съвети/като горния/ от мене ама барем тоя вземи - опраи си надписите по машината че ше ти се смеят чужденците.
Само Регистрирани Потребители могат да публикуват Нови Мнения.
Отг:Светослав Петков и mdetectors.com 2010/07/29 00:42
Рейтинг: 14  
Не възнамерявам да си губя повече времето с теб. Мисли си каквото искаш. Хал хабер си нямаш от електроника и да ти обяснявам каква е разликата в електрониката на BLISSTOOL, Енигма, Golden Mask, Миладин, и на какво са базирани те, няма да разбереш, дори и да искаш. Общите неща по електрониката между горните апарати са поне 80%, но важни са останалите 20%. При Golden Mask и Миладин са разместени елементите спрямо разположението им в Енигмата и за тях нищо не казваш . И да ти обяснявам че не Краси се е трудил за принципна и базова разработка, а едни други хора от едни други фирми, пак няма да го разбереш, въпреки че цяла тема съм изписал за това тук: http://blisstool.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=36&func=view&id=690&catid=18
Даже и тези коментари ще цитирам там, че ти освен да ревеш за Енигмата ти друго не можеш.
Сега прегледах старата тема. Прави ми впечатление че на всеки няколко месеца ореваваш като магаре форумите на тази тема.
На BLISSTOOL металдетектори поне за сега не им трябва турбо/пауър бокс. И без него, те имат доста добра дълбочина.
И да така е, не искам съвети от теб. "Сверявам си часовника" относно качеството и възможностите на BLISSTOOL металдетектори, чрез паралелни тестове с други металдетектори, като производител на едни от най-дълбоко търсещите металдетектори тип индуктивен баланс, с 28см DD търсеща бобина, а не като търсач. Като търсач, просто им се кефя докато практикувам хобито металдетектинг.
На новите модели си слагам каквито си искам надписи, не бери грижа за тях. Кеф ми FINELY вместо FINE, кеф ми RUDELY вместо COARSE.
Редактирано от: BLISSTOOL, на: 2010/07/29 00:58
Re:Отг:Светослав Петков и mdetectors.com 2010/07/29 14:07
Рейтинг: 0  
BLISSTOOL wrote: Не възнамерявам да си губя повече времето с теб. Мисли си каквото искаш. Хал хабер си нямаш от електроника и да ти обяснявам каква е разликата в електрониката на BLISSTOOL, Енигма, Golden Mask, Миладин, и на какво са базирани те, няма да разбереш, дори и да искаш. Общите неща по електрониката между горните апарати са поне 80%, но важни са останалите 20%. При Golden Mask и Миладин са разместени елементите спрямо разположението им в Енигмата и за тях нищо не казваш . И да ти обяснявам че не Краси се е трудил за принципна и базова разработка, а едни други хора от едни други фирми, пак няма да го разбереш, въпреки че цяла тема съм изписал за това тук: http://blisstool.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=36&func=view&id=690&catid=18
Даже и тези коментари ще цитирам там, че ти освен да ревеш за Енигмата ти друго не можеш.
Сега прегледах старата тема. Прави ми впечатление че на всеки няколко месеца ореваваш като магаре форумите на тази тема.
На BLISSTOOL металдетектори поне за сега не им трябва турбо/пауър бокс. И без него, те имат доста добра дълбочина.
И да така е, не искам съвети от теб. "Сверявам си часовника" относно качеството и възможностите на BLISSTOOL металдетектори, чрез паралелни тестове с други металдетектори, като производител на едни от най-дълбоко търсещите металдетектори тип индуктивен баланс, с 28см DD търсеща бобина, а не като търсач. Като търсач, просто им се кефя докато практикувам хобито металдетектинг.
На новите модели си слагам каквито си искам надписи, не бери грижа за тях. Кеф ми FINELY вместо FINE, кеф ми RUDELY вместо COARSE.<br><br>Редактирано от: BLISSTOOL, на: 2010/07/29 00:58Keф ти е щот хал хабер си немаш от английски "rudely" значи грубо в смисъл на "грубиянско" "невъзпитано" "просташко".Ааа и в твоя случай не се казва "производител" а "плагиат"
Да мога и рева,ти ако искаш ме банни.Къв проблем има?
А пък в твоите нищо не е пипнато в тва е разликата.искаш ли снимка на маска и миладинка да видиш как са частите и колко са на брой?
Отг:Re:Отг:Светослав Петков и mdetectors.com 2010/07/29 14:54
Проблема е че пишеш в моя форум и ми губиш времето докато ти отговарям на въпрос който вече многократно сме дискутирали.
Думите rudely и finely бяха съзнателно избрани от мен, тъй като се римуват и по-лесно се помнят от не англо говорящите ми клиенти. Ако след време за англо говорящите ми клиенти това се окаже проблем, ще ги заменим с по-подходящите чисто смислово fine и coarse. Спи спокойно .
Както вече писах ти си нямаш хал хабер от електроника и за това за теб всичко е еднакво. Разгледай някои от старите платки, например на Миладин с елементи с конвенционален through-hole монтаж и много бързо ще откриеш приликите с Енигмите и с други БГ металдетектори. Новите модели на Миладин и Golden Mask са с smd елементи и за пълен лаик като теб в областта на електрониката е нормално да ти изглеждат коренно различни, тъй като на външен вид те наистина са различни.
Запознат съм с електрониката на по-известните БГ металдетектори и много добре знам, при това в детайли какви са разликите между тях. Все пак съм им правил пълен реинженеринг, разбирай копиране, с цел чисто технически да съм наясно кой какво представлява и в кой какво е използвано и от къде, а в началото, за да подбера базата за BLISSTOOL металдетектори.
Краси от Енигма според мен трябва да е поласкан че за база съм ползвал неговия дизайн който той е копирал от едни други фирми. За никой от БГ производителите на металдетектори не е тайна от какви модули се състои неговия металдетектор и кой е първоизточника им! Само за лаици в областта на електрониката като теб, това е проблем, и за разбиране и за осъзнаване.
Все пак за да съм го ползвал, съм преценил че това е едно от най-добрите решения. Доста съм писал на тази тема. Както вече писах, мен не ме бърка ти или който и да било да си мисли че двата уреда са еднакви. Не смятам че си чак толкова малоумен та да не се досетиш че сравнително лесно мога да променя до неузнаваемост което и да било електронно устройство, още повече пък по отношение да детска задача като дизайн и опроводяване на платка по съответната схема. На няколко пъти, подчертавам че разположението на елементите е умишлено по този начин и с всяка следваща версия се променя малко по-малко.
Който иска да не го копират, да си прави патенти или да предприеме други мерки за защита на ноу-хауто си. Както аз съм копирал, така и мен ме копират. Това не е единичен случай, а е част от съвременния живот и част от пазарната икономика. Всичко това се знае и е пределно ясно за болшинството.
Пак повтарям, ако Краси или който и да било друг смята че има някакъв проблем с мен, нека го заяви директно и да преприеме съответните мерки. Прекалено ценно ми е времето за да си го губя с неофициални "адвокати" като теб, и или просто безделници.
Между другото може да се поинтересуваш и за това Краси на кого се сърди или за кого има да казва много неща. Ще останеш изненадан .
Аман от "загрижени" хора като теб!
Надявам се че бях ясен. Всякакви последващи коментари на тази тема ще бъдат най-вероятно изтривани!
Редактирано от: BLISSTOOL, на: 2010/07/29 14:58
Отг:Светослав Петков и mdetectors.com 2010/08/26 12:14
Във форум imperio и във форум Numizma, периодично с анонимни потребителски имена, определени хора, правят антиреклама на BLISSTOOL.
Показателно е, че такава антиреклама е налична само в сайтове собственост на ВИВАКС ГРУП ООД (mdetectors.com), които оглавяват и толерират антирекламната кампания срещу BLISSTOOL.
Тази антиреклама има за цел да подкопае имиджа на BLISSTOOL. За целта при всяка удобна възможност въпросните "анонимни" потребители публикуват невярна информация по адрес на BLISSTOOL.
Наистина е иронично, предвид че единствената собствена марка металдетектори, под която ВИВАКС ГРУП ООД (mdetectors.com) продават металдетектори е марката GRIZZLY, под която те продават доработени до ниво "може да се включи" китайски боклуци, наречени MD металдетектори. MD и GRIZZLY са едни от най-некачествените металдетектори които се продават в България.
Ето една интересна история. ВИВАКС ГРУП ООД (mdetectors.com) купува от Китай голямо количество металдетектори марка MD. Големият стратег на ВИВАКС ГРУП ООД (mdetectors.com) обаче се оказва прецакан, тъй като нито един от получените металдетектори НЕ РАБОТИ, т.е. фабрично, закупените MD металдетектори не работят. Въпросните металдетектори, се продават от ВИВАКС ГРУП ООД (mdetectors.com) под марките MD и GRIZZLY. Реално, повечето металдетектори от марката GRIZZLY, представляват китайски металдетектори от серия MD, с българска търсеща бобина. Търсещите бобини за GRIZZLY / MD първоначално се изработват от един БГ производител на металдетектори от Монтана, но заради нелоялно сътрудничество от страна на ВИВАКС ГРУП ООД (mdetectors.com), въпросния прекъсва сътрудничеството си с тях. Друга причина за това е, и че въпросните китайски металдетектори са под всякаква критика и няма два еднакви от тях. Сега стратезите на ВИВАКС ГРУП ООД (mdetectors.com) се опитват да навият някой друг да им оправи помията с китайските боклуци. За момента, желаещи няма, по разбираеми причини.
Извода е ясен. Има и поговорка за такива ситуации. Жалко е че ВИВАКС ГРУП ООД (mdetectors.com) които се считат за най-големите търговци с металдетектори в България си служат с нелоялна конкуренция, от рода на антиреклама, подливане на вода, заплахи, и т.н., с което реално се оказа че са известни не само в България, но и в чужбина.
Отг:Светослав Петков и mdetectors.com 2010/09/08 22:28
Потребител adminn във форум imperio, отново прави антиреклама на BLISSTOOL. Цитирам:
На 22.09.2010, adminn написа: "сондите които прави човечето са може би най-лошо направените - това не е мое мнение, а на старите майстори."
- За справка на въпросния "специалист": От както съществуват BLISSTOOL металдетектори: 1/ Само една сонда (търсеща бобина) е имала фабричен дефект, и тя е заменена безплатно с нова на клиента (клиента е споменатия в тази тема клиент от гр. Русе с повреден BLISSTOOL LTC48 металдетектор); 2/ Четири сонди (търсещи бобини) са били заменени с нови или отремонтирани след проблем с кабела (обикновено пресечен с права лопата от потребителя по невнимание).
За разлика от други производители, ние не крием тази статистика! Тя е важна и показателна за нас!
Всичко това за период от около 2-3 години. Не знам за друг производител който да може да се похвали с толкова малко дефекти. Не случайно BLISSTOOL металдетектори имат 3 години световна гаранция за липса на фабрични дефекти и качество на изработката!
Освен това, от както съществуват BLISSTOOL металдетектори, повредените BLISSTOOL металдетектори СЕ БРОЯТ НА ПРЪСТИ!
"Специалистите" от mdetectors явно си умират от завист и изглежда още доста ще се напъват да правят антиреклама на BLISSTOOL, но... кучето си лае, кервана си върви .
Уважаеми BLISSTOOL клиенти и бъдещи такива. Както виждате, ние може да отвърнем само с усмивка на такива неоснователни твърдения от страна на дребнави търговци и конкурентни производители. Факт е, че за кратък период от време, BLISSTOOL металдетектори доказаха че са едни от най-дълбоко засичащите металдетектори в света. За това е нормално, предвид спецификите на пазарната икономика, разни "анонимковци" да правят антиреклама по адрес на BLISSTOOL.
Ако си направите труда да прочетете всички теми в BLISSTOOL форум, ще откриете че има както доволни, така и недоволни наши клиенти. Ние не спестяваме неприятните за нас неща, като дефектирали или повредени наши металдетектори. Металдетекторите са електронни устройства и макар да полагаме всички възможни усилия да не се повреждат, все пак, макар и рядко, се случва накой от тях да се повреди. Но за това пък металдетектора има гаранция! Ако клиента е лоялен, просто трябва да се възползва от нея!
За сравнение, в почти всички останали форуми, по адрес на други марки металдетектори, и най-вече във форумите обвързани с mdetectors ( ВИВАКС ГРУП ООД ), вие ще откриете само хвалебствия от анонимни и нереални потребители, с цел реклама и заблуждаване на потребителя, по отношение на металдетекторите продавани или произвеждани от тях.
Например, във форумите на mdetectors ( ВИВАКС ГРУП ООД ), се възхваляват всички продавани от тях металдетектори и се плюе всичко което те не продават, като например BLISSTOOL металдетектори.
Редактирано от: BLISSTOOL, на: 2010/09/08 22:31