• Bulgarian
  • English
BLISSTOOL

09 September 2010

Привет, Страннико
Вход или Регистрация.
Забравена Парола?
Отг:На какво се базират BLISSTOOL металдетектори? (1 разглежда/т)
_GEN_GOTOBOTTOM Отговори Фаворити: 1
ТЕМА: Отг:На какво се базират BLISSTOOL металдетектори?
Отг:На какво се базират BLISSTOOL металдетектори? 2009/08/24 13:38 Рейтинг: 14  
На 18.05.2009, BLISSTOOL написа:

В периода 2000г - 2001г., Ахмед Мерчев конструира първите си металотърсачи които в основата си представляват допълнени и подобрени версии на други модели.

В началото на 2007г., Ахмед Мерчев поставя началото на BLISSTOOL, като започва разработката на първия металдетектор под тази марка. BLISSTOOL е български производител на професионални металдетектори и аксесоари за металдетектинг. Всички BLISSTOOL металдетектори се разработват, тестват и произвеждат в България, в тясно сътрудничество с професионални търсачи.

За основа на бъдещите BLISSTOOL металдетектори служат схемни и конструктивни решения на водещи западни и български фирми в тази област, които Ахмед Мерчев преработва и подобрява според своите виждания за добър металотърсач. На 2 Април 2007г. той регистрира домейна blisstool.com а на 1 Август 2007г. официално представя първия BLISSTOOL металдетектор: модела BLISSTOOL LTC27. На 10 Декември 2007г. е завършен модела BLISSTOOL LTC42 а на 31 Март 2008г. е представен модела BLISSTOOL LTC48, който става:
- първия широко разпространен и добре приет BLISSTOOL металдетектор в България;
- първия BLISSTOOL металдетектор с добър, макар и скромен, прием и в чужбина.
На 14 Септември 2009г. е завършен модела BLISSTOOL LTC48X. Той представлява разширена и подобрена версия на модела BLISSTOOL LTC48.

Мисията на BLISSTOOL е постепенно да разширява продуктовата си гама, предлагайки професионални продукти на достъпна цена.

Редактирано от: BLISSTOOL, на: 2009/10/01 12:52
  Само Регистрирани Потребители могат да публикуват Нови Мнения.
Отг:На какво се базират BLISSTOOL металдетектори? 2009/08/24 13:39 Рейтинг: 14  
На 22.08.2009, BLISSTOOL написа:

BLISSTOOL написа:
При това теста е направен с намалено ниво на звуковия праг при което BLISSTOOL LTC48 има дълбочина по-малка от максимално възможната за него.

saffari написа:
Нали е "TEST TRACK" нивото на звуковия праг няма значение ????
Време е Краси ЕНИГМАТА да изпрати мутри в с.Славен да те питат колко още ще продаваш негова схема без един лев да си му дал ???? Защото твоя BLISSTOOL е ЕНИГМА от преди 5 години !!!!! Остави друго ама и платката не си си направил труда да измениш а е 1:1

BLISSTOOL написа:
- Относно прага имам предвид че ако го бяха задали от потенциометър THRESHOLD в режим на жужене (както работят повечето опитни търсачи в режим на свободен ход и стандартни махове) вероятно BLISSTOOL LTC48 щеше да засече всички 23 цели, а не само 21 както сега Smile. Е...това щеше да е много обидно за "супер" детекторите на западните фирми...така че добре че не са го направили Smile.
Енигмата на Краси от преди 5 и от преди 10 години е базирана на Fisher 1236. На него от Fisher мутри пращали ли са му? Smile

saffari написа:
ENIGMA на Краси тази с автоматичния баланс към земята има електрическа схема каквато имат Фишер , Тесоро , Гарет и още много детектори но само това -двата канала за двойно диференциране . Като философия на отделните блокове и обработка на сигнала , входен усилвател, звуков генератор,стабилизатор на напрежението и др. неща няма нищо общо с Фишер но ти това много добре го знаеш . Твоя детектор е 1:1 с този на Краси от началото до края даже платката ти е същата , поне нея да беше променил а не да се правиш на голяма работа !!! Как ще коментираш еднаквите платки ????

BLISSTOOL написа:
- Е ще кажеш ли все пак ти кой от колегите "майстори" си или ще се опитваш да ме плюеш анонимно? Темата за BLISSTOOL/Енигма е вече коментирана...даже снимки бях сложил. Интересно как като няма за какво друго отново и отново се захващате за нея Smile. Ти да не си проспал последните 1-2 години в БГ металдетектинга и коментарите по форумите или просто това ти е ново потребителско име и си отваряш плювалника като "уж" за първи път?

Енигмата на Краси има общо в голяма степен само с Fisher и с White's поради това че последните две имат общо от към "философия на отделните блокове и обработка на сигнала" или поне това беше в сила за първите им модели Smile. Колкото до "пионерските" нововъведения на Краси...те са базирани на Magnum (и прекопирани от...?), но предвид капацитета ти, "ти това много добре го знаеш" Smile.

saffari написа:
Аз съм човек който му помага с машинките и да знаеш от мен скоро ще те погне , много скоро !!!!

BLISSTOOL написа:
- С какво точно му помагаш? Танцуваш индиански танц в чест на завършването на нова машина или си негов глашатай който плюе другите по форумите? А да не би да си дясната му ръка или крак или самия Краси? Оставям си телефон за връзка: 0883450667. Моля уведомете ме за погването да ви погна и аз своевременно. Благодаря предварително за съдействието. Разчитам на вас Wink.

saffari написа:
Да допълня само че ще купим един апарат от теб и ще го тестваме на слънце ,от момента на отваряне на кащона , как работи в началото и как след 10минути престой на слънце понеже тия апарати от които си прекопирал схемата и платката бяха много капризни на жега а виждам че ти си ги усилил още да зарибяваш търсачите с дълбочини и ще се види от всички как след 10 мин престой на слънце детектора ти работи по съвсем друг начин ако разбира се въобще работи . Този клип ще го изпратим и на твоите приятели от Германия да видят какво ще купуват в бъдеще от тебе !!!!

BLISSTOOL написа:
- Ти за мен не се притеснявай. До момента нямаме нито един клиент който да се е оплакал че BLISSTOOL уред не работи на слънце...а последните 2 лета са доста горещи. Изглежда обаче...Енигми които не работят на слънце доста е имало?...поне ти това каза Wink с по горните си думи.

Ти за немците не се притеснявай. Те сами си правят тестовете на това което продават. Що не изпратите в Германия директно една Енигма да видят там тя как работи?
Отг:На какво се базират BLISSTOOL металдетектори? 2009/08/24 13:39 Рейтинг: 14  

Moharem написа:
Гледам при някоя добра изява на БГ уред веднага почват нападки , плюене и какви ли още не постановки... Е как искате да има развитие металдетектинга след спор и нападки ..да не говорим за злобата и завистта която цари м/у колегите производители .. В подкрепа на Ахмед , аз му честитя успехите на апаратите , като му пожелавам най вече здраве , щастие и още успешни постижения на апаратите БЛИСТУЛ. Защитавам го , понеже знам колко трудно е човек да се развива с металдетекторите и да ги налага . А това един детектор да се наложи и да се доказва зад граница е постижение. Нее редно да се плюе кое от кой е копие.. След като колегите имат твърдения за Енигмата на Краси , защо тя несе е доказала и наложила в чужбина ? Това дали е копие или не ,не вълнува никой реалномислещ ТЪРСАЧ а е важно уреда да работи добре. Защитавам го понеже и при мен има нападки и мнения за копирване и т.н. това нее някакъв копирен център , който да проявиш снимките и да получиш това което искаш да видиш. Един апарат ако е само копиран той никога няма да сработи правилно. А от прекопиран неработещ апарат никой няма полза. Браво на Ахмед.

Ancient Hunter написа:
Затова хората в белите държави си патентоват нещата. А е копирал някой, айде плащай за авторски права.

BLISSTOOL написа:
- Да така е. По-долу, има мой коментар по темата, но ако трябва да съм още по точен. Още преди 2-3 години световните фирми започнаха да се отдръпват от патентите като начин за защита на даден продукт. Патентната система се задръсти. Технологиите вече се сменят толкова бързо, че реално се изгуби идеята да патентоваш нещо (освен ако то не е нещо революционно), превеждам - да плащаш луди пари за защитата на нещо което едва ли не утре вече ще е старо, т.е. остаряло. За да не се изтребят по между си, големите в даден отрасъл сключиха споразумения за взаимно ползване на патентите си, т.е. единия конкурент дава право на другия да ползва неговите патенти и обратно. Освен това патента разкрива част или изцяло иновацията на съответното изобретение или полезен модел. Това създава предпоставка за директно сервиране на готово на съответното ноухау на съответните конкуренти. Казано още по просто: големите играчи си се самопрецакаха и със закъснение разбраха че е по изгодно не да контролираш пазара като държиш патентни права, а да имаш какво да продадеш днес и сега... по простата причина че ако нямаш...утре ще е вече късно... (нещото ще е вече старо и никой няма да иска да го купи).

Редактирано от: BLISSTOOL, на: 2010/07/29 01:27
Отг:На какво се базират BLISSTOOL металдетектори? 2009/08/24 13:40 Рейтинг: 14  

potonicata написа:
Tova e harakterno za BG, ako iakoi mradne vednaga da go naglasiat, no ot druga strana, kolega vsichki govoriat che si napravil kopie na edin poznat montanski aparat i ako tova e taka e mnogo kofti. V smisal mogesh da izpolzvash no triabva i da dorazviesh, da dobavish neshto novo. Ako ne si stoi na tiho i prodavai aparata i pecheli, no ne da se duesh sas chujd aparat testvan ot preebani dilari Inache chest i pochitanie.

BLISSTOOL написа:
- На тема BLISSTOOL/Enigma съм писал доста. Поразровете се малко във форума на imperio и в BLISSTOOL форума. Даже снимки има качени там. Жалко е че когато някой няма с какво друго да се заяде започва с това. По рано днес по темата започна отново да се пише тук:
http://imperio.forumotion.com/forum-f15/topic-t1172.htm

Всеки който е работил с Енигма и BLISSTOOL знае че те работят по коренно различен начин, макар че и двете са базирани на Fisher и Magnum подобно да 90% от останалите БГ уреди. Към днешна дата нито един действаш БГ производител на метал детектори няма патент за конкретна схемотехника или готово устройство - конкретен модел металдетектор. Хубавото е и че на територията на България пък и не само и западните производители нямат патенти и за това от законова гледна точка никой не може да ти каже нищо - нито че копираш нито че пък теб някой те е копирал.

Всичко това е разисквано поне няколко пъти в по-горе описаните форуми. Моля четете преди да си мислите че сте открили топлата вода.

potonicata, благодаря за конструктивното мнение.
Отг:На какво се базират BLISSTOOL металдетектори? 2009/08/24 13:41 Рейтинг: 14  
На 25.08.2009, BLISSTOOL написа:

yaponetsa написа:
Снимките ги сложих аз!И от тях ясно се вижда че платките са едни и същи.Мен лично не ме интересува кой от кого е копирал,но несмятам че е коректно да се биеш в гърдите с "постиженията си".На всеки един човек ше му е най малкото неприятно друг да печели слава (че и пари) крадейки му труда времето и средствата вложени в разработката на даден продукт.
поздрави

BLISSTOOL написа:
- Тази тема е дъвкана, дъвкана, дъвкана...но някои "...автоцензура..." "забравиха" ...и ето пак сме в началото...Вземете си пуканки и се настането удобно. Желая ви приятно взиране.

"Първороден грях в БГ металдетектинга" (алтернативно заглавие: "Съвършенният мелез")

Вместо въведение...
Когато стартирах BLISSTOOL детектори проучих обстойно схемотехниката на останалите производители. За съжаление с изненада установих че тя не се е променила съществено от 2002г, когато щях да стартирам също моя марка металдетектори, но тогава се отдадох на 100% в друга област.

Като разположение част от елементите в Енигма и в BLISSTOOL LTC42 са почти еднакви. В BLISSTOOL LTC27 за база е ползвана платка на Енигма тъй като преди време ги бях проучил обстойно и ми бяха симпатични. Това е направено умишлено от мен, тъй като старите Енигми и старите мои уреди бяха базирани в голяма степен основно на Fisher и Магнум.

В BLISSTOOL, опроводяването и "съществени модули и елементи" са променени "по мое усмотрение". Ето за това макар базирани на около 80% на едно и също нещо, двата уреда работят различно. Ако вземете платка на миладинка ще забележите приликите и с нея. Точно на Енигма и на BLISSTOOL LTC42 беше сложил yaponetsa снимки в някой от форумите. И аз съм ги публикувал по форумите или поне съм давал линк към тях и съм ги коментирал.

Уредите BLISSTOOL, Енигма, Golden Mask, Miladin, wawe, всички те са базирани на Fisher и Магнум. Питайте производителите им. Няма някой който да отрече това, пък ако го отрече ще докажа че не казва истината.

Всички по-горе изброени уреди са базирани на Fisher i Магнум, но конструкторите им правят съществени промени по базовата схемотехника и тези промени в 99% за щастие са недоловими просто от една снимка, особено пък ако некадърник се взира в тях...или ако некадърник е тръгнал да прави копие на даден уред. Ето защо всеки модел металдетектор има своята уникалност.

На мен не ми пречи някой да си мисли че платките са еднакви . По горе написах "базирани" а не "копие". Пояснявам. Използвани са базови модули от един или друг модел и е комплектован един цялостен нов модел състоящ се в повечето случаи от пренастроени или променени базови модули и добавени нови модули.

Пряк "потърпевш" е не Краси от Енигма, нито пък Миладин или Владо, а основно Fisher Lab, а в други модели: White's и Tesoro. Освен това, заради добавените нови неща, които понякога са променени до неузнаваемост и Fisher Lab и .т.н. са само косвено потърпевши а от законова гледна точка, само ако имат патент за конкретното устройство. Познайте сега дали имат и от кой те са копирали или кой друг копира от тях?

Ако трябва да поясня за BLISSTOOL: BLISSTOOL уреди съдържат елементи или са базирани на схемни решения на Fisher Lab, White's, Магнум, Енигма, Mиладин, Golden Mask. Някои са с първо а други с второ или трето ниво на онаследяване и множество кръстоски. Сега отдъхнахте ли си? Ако съм пропуснал някой пишете ми ще добавя и него в списъка.

Всички по стари монтански производители са копирали от Fisher, Magnum и от помежду си. В голяма степен, благодарение на тях се дължи текущото добро ниво на БГ металдетекторите. Все пак конкуренцията си върши перфектно работата Wink.

Като обобщение. Не ми се правете на моралисти. Никога не съм разговарял с Краси от Енигма. Ще се радвам да се запозная с него. Ако той или някой друг има някакви претенции към мен нека ги заяви лично. Може да ме открие на GSM: 0883450667 ако иска да се уговорим за среща. С всякакви други хора от седянката нямам намерение повече да говоря или да им се обяснявам. Надявам се да съм бил ясен!

Послепис:
Който смята че конкретни модели БГ металдетектори от конкурентни производители са еднакви е в голяма, много голяма заблуда! Това може да е било валидно някога...когато някои си менкаха платки по между си...но това време вече е отминало. Сега модата е да се предлагат едни и същи уреди под различни марки и модели, и да се прави мръсно по форумите на кадърните малки и големи БГ производители с анонимни потребителски имена от некадърните малки и големи БГ производители.

А ето го и краят..когато някои усетиха че са изтървали влака...настана рев...и така всички заживели щастливо чак до наши дни .

Редактирано от: BLISSTOOL, на: 2009/08/24 14:07
Отг:На какво се базират BLISSTOOL металдетектори? 2010/01/08 23:39 Рейтинг: 0  
zdr.pi4 nete poznavam li4no nosi napalno prav iti pravia evala za napisanite dumi.i az pravia metalotarsa4i no tova nee vajno ,vajnotoe aparatat da raboti dobre ,drugoto sa samo 4esane na ezici.i az sam izpolzval i konbiniral niakolko otdelni stapala ot razli4ni marki dokato sam postignal zadovolitelen rezoltat .no vajnotoe kak raboti .........ako si 4uval za roko ot ar4ar dobre,ako nesi 4uval zdrave dae
Отг:На какво се базират BLISSTOOL металдетектори? 2010/01/09 11:55 Рейтинг: 14  
Здравей. Приятно ми е да се запозная с колега от видинския край като теб. Желая ти също здраве и успехи!
Отг:На какво се базират BLISSTOOL металдетектори? 2010/07/29 01:07 Рейтинг: 14  
На 28.07.2010, yaponetsa написа:
клипа имаше за цел
2 - дали Blisstool е копие на ЕНИГМА

На 28.07.2010, BLISSTOOL написа:
За BLISSTOOL и Енигма, щом искаш вярвай си че детекторите са идентични . Повреденият детектор който сте снимали е модел LTC48, при това от първите партиди. До LTC27, LTC42 и LTC48 приликите по платката са умишлено направени, тъй като Енигмата ползва същите схемни решения които бяха използвани за база в голяма степен и при старите модели BLISSTOOL металдетектори. Питай Краси за какво говоря!!!, че явно не си запознат с електроника и няма смисъл да ти обяснявам. Освен това, след BLISSTOOL, Енигмата е другия български детектор който най-много ми допада . За това не е случайно че BLISSTOOL и Енигма имат много общи неща, но въпреки това като поведение и показатели са доста различни! Не е проблем да направя който и да било металдетектор от следните: BLISSTOOL, Енигма, Golden Mask, Миладин, Wawe, Станимир да работи с която и да е от търсещите бобини на същите металдетектори. На някои от тях трябва да се разменят само изводите на търсещата бобина, а при други е необходима и лека донастройка от електрониката. Да така е, на 80% приемо/предавателните блокове на BLISSTOOL и на Енигма са еднакви. Освен това, по тази тема доста вече съм разяснявал в отговор на същия този твой въпрос, който периодично задаваш! Ако смяташ че Краси има право да ми държи сметка, да се обади лично той, що ти подскачаш? Само че той няма как да се обади, тъй като много добре знае той от кого е копирал!

BLISSTOOL LTC48X, LTC64 и LTC64X са доста различни от LTC27, LTC42, LTC48 и от Енигмата.

Ремонтирал съм доста Енигми, но до момента не ми е попадала такава при която изводите на буксата за търсещата бобина да съвпадат с изводите на търсещата бобина при LTC48. Но, предвид че Краси няма две еднакви машини, допускам че има и такива Енигми. При повечето Енигми, за да работят с BLISSTOOL търсеща бобина, изводите на буксата трябва да се разменят. Различно е разположението на изводите и при Golden Mask, Миладин и Wawe. Въпреки това, директно, или след съответната преработка и/или донастройка, кръстоски са сравнително лесно възможни.

Например:
1/Когато Golden Mask започна да ползва висококачествен Belden кабел за търсещата бобина (а по късно същия кабел започна изцяло да ползва и BLISSTOOL), Golden Mask имаше останали 50-100 броя търсещи бобини със стария черен некачествен кабел. Тези бобини Golden Mask продаде на Станимир и в момента част от металдетекторите на Станимир са с въпросните Golden Mask търсещи бобини;
2/ За старите модели Wawe и Миладин металдетектори, двамата производители си разменяха платки (цялата електроника на металдетектора), когато някой от тях закъса с налични бройки;
Подобни примери има много!

Не е тайна и че като качество и цена, електрониката на BLISSTOOL металдетектори е поне 3 пъти по-качествена и по-скъпа от електрониката на металдетектори Енигма, Миладин, Wawe, Mikron, DeepTech и Станимир. Освен това, носещата конструкция, буксите и кабела за търсещата бобина на BLISSTOOL LTC48X v1/v2, LTC64 v1/v2 и LTC64X v1/v2 са висококачествени подобно на всичко останало в тях, и са идентични с тези при новите партиди Golden Mask металдетектори, а тези елементи при Енигма, Миладин, Wawe, Mikron, DeepTech и Станимир са на доста по-ниско ниво. На такова по-ниско ниво са били и старите модели и партиди BLISSTOOL и Golden Mask металдетектори, включително проблемния повреден LTC48.

В Родопите почвата е силно орудена и замърсена. Периодично си сверявам часовника с паралелни тестове на BLISSTOOL металдетектори с модели на Енигма, Golden Mask, Миладин, Wawe, Станимир, Mikron, Minelab, Fisher, White's, Garrett. Няма да се впускам в подробности, само ще вметна че самочувствието ми е с основание, и ако някои хора продължат да се държат като маймуни ще им демонстрирам някои неща!

На 29.07.2010, yaponetsa написа:
За блистул и енигма - вервай си ти че са различни.Аз продължавам да твърдя че схемата е 100% една и съща.Едва ли и ти си верваш на това дето го пишеш.Преди време ти казах че нема лошо ако си взел една схема и си направил нещо по добро.Щото от това печелим ние търсачите.Само че ти си взел готова схема и без да пипаш нищо по нея си я пуснал като уж твоя разработка.Без да ти пука дали някой си е губил времето и средствата за да я направи.Е точно тука е разликата.Предполагам че не ти е проблем да копираш други детектори,но ако примерно беше копирал голден маск,споровете по форумите щеха да са ти най малкия проблем. Питаш ме що подскачам толкоз за тия енигми - А защо да неподскачам ?!?

Пробвал съм с антена на стар модел бандито и с нея уреда пипа на половина,а с антена на миладин цветното го свири черно и обратното.В момента имам една миладинка,ако искаш и клипче ше ти снимам.Само твоята антена пасна с енигмата.

И като ти е толкоз качествена електрониката що не копира енигма с турбо/пауър бокс???Краси ги прави (по желание на клиента)от сума ти години.Или сигурно тва ше се появи при блистул 128х
Ти си "сверяваш" часовника с други детектори???Ма ти търсач ли си?Ако беше такъв щеше да се замислиш преди да накачиш некои от настройките по "новия" ти модел.Тва ше го разбереш след време.

На 29.07.2010, BLISSTOOL написа:
Не възнамерявам да си губя повече времето с теб. Мисли си каквото искаш. Хал хабер си нямаш от електроника и да ти обяснявам каква е разликата в електрониката на BLISSTOOL, Енигма, Golden Mask, Миладин, и на какво са базирани те, няма да разбереш, дори и да искаш. Общите неща по електрониката между горните апарати са поне 80%, но важни са останалите 20%. При Golden Mask и Миладин са разместени елементите спрямо разположението им в Енигмата и за тях нищо не казваш . И да ти обяснявам че не Краси се е трудил за принципна и базова разработка, а едни други хора от едни други фирми, пак няма да го разбереш, въпреки че цяла тема съм изписал за това тук:
http://blisstool.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=36&func=view&id=690&catid=18

Даже и тези коментари ще цитирам там, че ти освен да ревеш за Енигмата ти друго не можеш.

Сега прегледах старата тема. Прави ми впечатление че на всеки няколко месеца ореваваш като магаре форумите на тази тема.

На BLISSTOOL металдетектори поне за сега не им трябва турбо/пауър бокс. И без него, те имат доста добра дълбочина.

И да така е, не искам съвети от теб. "Сверявам си часовника" относно качеството и възможностите на BLISSTOOL металдетектори, чрез паралелни тестове с други металдетектори, като производител на едни от най-дълбоко търсещите металдетектори тип индуктивен баланс, с 28см DD търсеща бобина, а не като търсач. Като търсач, просто им се кефя докато практикувам хобито металдетектинг.

Редактирано от: BLISSTOOL, на: 2010/07/29 01:12
Отг:На какво се базират BLISSTOOL металдетектори? 2010/07/29 15:33 Рейтинг: 14  
На 29.07.2010, yaponetsa написа:
Да мога и рева,ти ако искаш ме банни.Къв проблем има?

А пък в твоите нищо не е пипнато в тва е разликата.искаш ли снимка на маска и миладинка да видиш как са частите и колко са на брой?

На 29.07.2010, BLISSTOOL написа:
Проблема е че пишеш в моя форум и ми губиш времето докато ти отговарям на въпрос който вече многократно сме дискутирали.

Както вече писах ти си нямаш хал хабер от електроника и за това за теб всичко е еднакво. Разгледай някои от старите платки, например на Миладин с елементи с конвенционален through-hole монтаж и много бързо ще откриеш приликите с Енигмите и с други БГ металдетектори. Новите модели на Миладин и Golden Mask са с smd елементи и за пълен лаик като теб в областта на електрониката е нормално да ти изглеждат коренно различни, тъй като на външен вид те наистина са различни.

Запознат съм с електрониката на по-известните БГ металдетектори и много добре знам, при това в детайли какви са разликите между тях. Все пак съм им правил пълен реинженеринг, разбирай копиране, с цел чисто технически да съм наясно кой какво представлява и в кой какво е използвано и от къде, а в началото, за да подбера базата за BLISSTOOL металдетектори.

Краси от Енигма според мен трябва да е поласкан че за база съм ползвал неговия дизайн който той е копирал от едни други фирми. За никой от БГ производителите на металдетектори не е тайна от какви модули се състои неговия металдетектор и кой е първоизточника им! Само за лаици в областта на електрониката като теб, това е проблем, и за разбиране и за осъзнаване.

Все пак за да съм го ползвал, съм преценил че това е едно от най-добрите решения. Доста съм писал на тази тема. Както вече писах, мен не ме бърка ти или който и да било да си мисли че двата уреда са еднакви. Не смятам че си чак толкова малоумен та да не се досетиш че сравнително лесно мога да променя до неузнаваемост което и да било електронно устройство, още повече пък по отношение да детска задача като дизайн и опроводяване на платка по съответната схема. На няколко пъти, подчертавам че разположението на елементите е умишлено по този начин и с всяка следваща версия се променя малко по-малко.

Който иска да не го копират, да си прави патенти или да предприеме други мерки за защита на ноу-хауто си. Както аз съм копирал, така и мен ме копират. Това не е единичен случай, а е част от съвременния живот и част от пазарната икономика. Всичко това се знае и е пределно ясно за болшинството.

Пак повтарям, ако Краси или който и да било друг смята че има някакъв проблем с мен, нека го заяви директно и да преприеме съответните мерки. Прекалено ценно ми е времето за да си го губя с неофициални "адвокати" като теб, и или просто безделници.

Между другото може да се поинтересуваш и за това Краси на кого се сърди или за кого има да казва много неща. Ще останеш изненадан .

Аман от "загрижени" хора като теб!

Надявам се че бях ясен. Всякакви последващи коментари на тази тема ще бъдат най-вероятно изтривани!
Отг:На какво се базират BLISSTOOL металдетектори? 2010/08/05 11:11 Рейтинг: 0  
................. Този коментар е изтрит от BLISSTOOL ....................

Бележка от BLISSTOOL:
yaponetsa мнението ти е изтрито. Търси си забавления на друго място!

Ако някой има някакви претенции към мен, може да ме открие на GSM: 0883450667, или да предприеме съответните законови стъпки.

Чакам!

Редактирано от: BLISSTOOL, на: 2010/08/05 13:11
_GEN_GOTOTOP Отговори
RSS Eмисия на Mоследните Mнения

Bookmark and Share

Преведи автоматично тази страница на:
EnglishBulgarianCzechDanishDutchFinnishFrenchGermanGreekItalianPolishRomanianRussianSpanishSwedishLatvianLithuanianSlovakSlovenianEstonianHungarianTurkish   
JoomlaWatch Stats 1.2.6 by Matej Koval