• Bulgarian
  • English
BLISSTOOL
Advertisement

22 January 2018

Металдетектор BLISSTOOL LTC48X PDF Печат Е-мейл
Серийното производство на металдетектор BLISSTOOL LTC48X е прекратено, и сега, BLISSTOOL произвежда и предлага само най-новите много по-добри модели BLISSTOOL металдетектори: BLISSTOOL LTC64 и BLISSTOOL LTC64X.

Ръководство за потребителя :: Тестове :: Галерия :: Форум
Характеристики

- Технология: Индуктивен баланс (VLF)
- Работна честота: 8.5KHz
- Режим на работа: с движение
- Звуково различаване на металите
- Ръчен и Автоматичен земен баланс
- Превключвател с 3 auto ground зони
- 28см (11") DD търсеща бобина
- Проектиран за работа на всякакъв тип терени
- Устойчивост в райони с повишена минерализация
- Регулируема степен на засичане/отхвърляне на желязо, станиол и нискокачествени цветни метали (обикновено замърсители)
- Регулируема ширина (обхват) на дискриминацията
- Регулируема дълбочина на дискриминация
- Висока скорост на детекция
- Висока скорост на възстановяване от претоварване
- Регулируем звуков праг
- Регулируема сила на звука
- Изход за стерео слушалки с 3.5mm стерео жак
- Външен преходник от 3.5mm стерео аудио жак към 6.35mm стерео аудио конектор за слушалки
- Вградена батерия (12V/2500mAh NiMH; 12V/2200mAh NiMH LSD; 12V/1300mAh NiMH; 15V Alkaline)
- Работа с едно зареждане: до 50 работни часа (*45, *25, в зависимост от батерията)
- Светодиоден индикатор за състоянието на батерията
- Консумация: min:35mA, max:100mA
- Автоматично зарядно устройство (при модификациите с NiMH батерия)
- Леки и здрави кутии от ABS
- Разглобяема и регулируема носеща конструкция от алуминий и карбон
- Здрави и удобни подлакътник и ръкохватка
- Електроника екранирана против електромагнитни смущения
- Висококачествен двойно екраниран против електромагнитни смущения кабел за търсещата бобина
- Тегло в сглобен вид (готов за работа): 1.9кг.
- RoHS съвместим
- Разработен и произведен в България
- 3 години световна гаранцияBLISSTOOL LTC48X
BLISSTOOL LTC48X
BLISSTOOL LTC48X
Представяне

BLISSTOOL LTC48X е съвременен професионален металдетектор, проектиран за работа на всякакъв тип терени, включително високо минерализирани терени, терени с високо съдържание на руда и силно замърсени терени. Притежава перфектна дълбочина и дискриминация, и се отличава с високо качество, лесна потребителска настройка и минимална нужда от поддръжка. Това го прави еднакво подходящ за начинаещи и за опитни търсачи.

Представлява разширена и подобрена версия на модела BLISSTOOL LTC48, поради което изцяло го замества и надгражда.

Изграден е от висококачествена електроника и висококачествени компоненти като здрава и лека разглобяема носеща конструкция изработена от алуминий и карбон, леки и здрави кутии от ABS, водоустойчива 28см (11") DD търсеща бобина. Те му осигуряват безпроблемна работа независимо от температурните изменения на околната среда и дълготрайност подплатена с 3 години световна гаранция.

Наличен е в две версии: стандартна версия и версия пригодена за тежки теренни условия. Всяка от тях се предлага в три модификации с презареждащи се NiMH батерии в комплект с автоматично зарядно устройство, и в една модификация с алкални батерии за еднократна употреба. Налични са и два варианта за конфигурация на батерията: Цял пакет или Разглобяем пакет. Тези възможности за избор гарантират наличието на ценово изгоден вариант в съответствие с предпочитанията на клиента.

Има висока скорост на детекция и висока скорост на възстановяване от претоварване. Това му гарантира стабилност независимо от скоростта на търсене и му позволява ефективно засичане на дълбоки обекти разположени в близост до желязо.

Разполага с ръчен и с автоматичен режим за премахване влиянието на земята, като в автоматичен режим е наличен допълнителен превключвател с 3 auto ground зони за почви с ниска, средна и висока степен на минерализация. Тези предварително настроени зони правят използването на металдетектора по лесно и ефективно.

Дискриминацията му съдържа 3 отделни потенциометъра (DISCR LEVEL, DISCR WIDTH и DISCR DEPTH) които позволяват контролирането на: степента на засичане/отхвърляне на желязо, станиол и нискокачествени цветни метали (обикновено замърсители); ширината (обхвата) на зоната на дискриминация; и: дълбочината на дискриминация. Това предоставя повече възможности относно настройката при замърсени терени, терени с горещи скали и минерализирани терени, и е предпоставка за още по добри резултати.

Звуковия му праг е регулируем, което позволява задаване на поведението му към всеки конкретен терен и фина настройка на чувствителността му.

Звуковата му дискриминация, благодарение на перфектните способности на човека чрез слуха си да възприема и анализира в детайли звукови сигнали, е идеалното решение за мигновено засичане, анализиране и разпознаване дори и на най-слабите сигнали от дълбоко заровени обекти.

Като концепция, BLISSTOOL LTC48X е създаден:
- да има отлична дълбочина на детекция при всякакви условия. Това е водещото при него!;
- да бъде използван на всякакъв тип терени;
- да засича успешно монети намиращи се под керамика;
- да засича успешно монети във високо минерализирани терени;
- да има добра дълбочина на детекция не само към медни, но и към сребърни и златни предмети;
- да има висока скорост на детекция и висока скорост на възстановяване от претоварване и в същото време добра или поне задоволителна стабилност!

Версии

BLISSTOOL LTC48X се предлага в две версии: версия 1 (LTC48X v1) и версия 2 (LTC48X v2).

Върху предният панел на металдетектора и двете версии са с надпис LTC48X, но върху кутията с електрониката, допълнително е обозначена точната версия на металдетектора.

LTC48X v1 е стандартната версия, а LTC48X v2 е версия специално пригодена за тежки теренни условия.

LTC48X v1 се отличава от LTC48X v2 по това че LTC48X v2 е оптимизирана за работа на:
 - силно замърсени терени;
 - високо минерализирани терени;
 - терени с високо съдържание на руда.

На описаните по-горе терени, LTC48X v1 също работи, но LTC48X v2 е допълнително оптимизирана за такива терени.

За целта, в сравнение с LTC48X v1, LTC48X v2 съдържа следните оптимизации:

[1] Дискриминация оптимизирана за силно замърсени с желязо, стомана и други древни и съвременни замърсители терени:
   - подобрено отхвърляне на малки силно корозирали железа и стомана, малки парченца тел, силно корозирали парченца ламарина, малки железни гвоздеи и стоманени пирони, шлака и други древни и съвременни замърсители;
   - увеличен обхват на нивото на дискриминация задавано от потенциометър DISCR LEVEL.
[2] Поведение оптимизирано за работа на високо минерализирани терени и терени с високо съдържание на руда. Земята и специфичния земен фон на такива терени, които правят детектора "шумен", се игнорират в по-голяма степен.

Дълбочината на детекция е теоретично по-добра при LTC48X v1, но на практика и при двете версии се постигат отлични резултати. Това което трябва да се има предвид е, че при LTC48X v2 заради увеличения обхват на дискриминация от потенциометър DISCR LEVEL, не трябва да се настройва по-голямо от нужното ниво на дискриминация. В противен случай ще бъде загубена част от максимално възможната дълбочина на детекция! При LTC48X v1, в режим на дискриминация на повечето терени на практика спокойно може да се работи при нива от 6 до 10 на потенциометър DISCR LEVEL. При LTC48X v2, в режим на дискриминация, оптималните нива на потенциометър DISCR LEVEL са от ниво 4 до около ниво 6, а потенциометър DISCR WIDTH обикновено не се използва (настройва се на ниво NORM).

Коя версия е по-подходяща за вас трябва да прецените сами според вашите конкретни нужди. LTC48X v1 има максимална дълбочина на детекция, а LTC48X v2 работи по-добре на силно замърсени терени.

Всички останали характеристики са еднакви и за двете версии.

Модификации

Двете версии на BLISSTOOL LTC48X се предлагат с 4 различни варианта за захранване (капацитет и тип на батерията, зарядно устройство):

1/ Презареждаща се батерия NiMH 12V, 2500mAh (10х1.2V, GP NiMH) и автоматично зарядно устройство 12V, 250mA (Работа с едно зареждане: до 50 работни часа; Дълъг живот на батерията: около 500 цикъла на заряд-разряд; Тегло на батерията: 330 грама.);

2/ Презареждаща се батерия NiMH 12V, 2200mAh, Low Self Discharge (10х1.2V, TY NiMH LSD) и автоматично зарядно устройство 12V, 250mA (Работа с едно зареждане: до 45 работни часа; Дълъг живот на батерията: около 500 цикъла на заряд-разряд; Тегло на батерията: 315 грама; Low Self Discharge е нова технология която гарантира ниско ниво на саморазреждане на батерията дори и при продължителен престой.);

3/ Презареждаща се батерия NiMH 12V, 1300mAh (10х1.2V, GP NiMH) и автоматично зарядно устройство 12V, 130mA (Работа с едно зареждане: до 25 работни часа; Дълъг живот на батерията: около 500 цикъла на заряд-разряд; Тегло на батерията: 250 грама.);

4/ Алкална батерия 15V (10х1.5V, GP Ultra Alkaline) за еднократна употреба (Работа с един комплект елементи: до 50 работни часа; Тегло на батерията: 250 грама; Може да бъде обновена до NiMH модификация, чрез допълнително закупуване и добавяне към нея на NiMH батерия и зарядно устройство.).

и с два варианта за конфигурация на батерията:

1/ Цял пакет. Състои се от 10 броя точково заварени елементи 1.2V AA (R6). Този вариант осигурява голяма дълготрайност на батерията и минимална нужда от поддръжка. Наличен е само за модификацията с NiMH батерия;

2/ Разглобяем пакет. Състои се от 10 броя елементи 1.2V AA (R6) поставени в батериен държач за 10 броя AA (R6). Този вариант предоставя възможност за лесна подмяна на евентуално дефектирал елемент или подмяна на разредени със заредени елементи в полеви условия. Наличен е за модификациите с NiMH батерия и за модификацията с алкална батерия.

Всички останали характеристики са еднакви за всички модификации. Освен това, модификациите с презареждаща се NiMH батерия могат да работят и с алкална батерия, и обратно, модификацията с алкална батерия може да работи с презареждаща се NiMH батерия.

Максимална дълбочина на засичане на метални обекти

опитен образец: дълбочина на засичане: с търсеща бобина: подробности в:
монета с диаметър 10 мм 22 см BLISSTOOL DD28SC1 Меню Тестове
монета с диаметър 12 мм 25 см BLISSTOOL DD28SC1 Меню Тестове
монета с диаметър 18.5 мм 35 см BLISSTOOL DD28SC1 Меню Тестове
монета с диаметър 24.5 мм 40 см BLISSTOOL DD28SC1 Меню Тестове
монета с диаметър 30 мм 44 см BLISSTOOL DD28SC1 Меню Тестове
метал с размери 5х5 см 55 см BLISSTOOL DD28SC1 Меню Тестове
метал с размери 10х10 см 70 см BLISSTOOL DD28SC1 Меню Тестове
метал с размери 15х15 см 85 см BLISSTOOL DD28SC1 Меню Тестове
метал с размери 25х25 см 100 см BLISSTOOL DD28SC1 Меню Тестове
по-голям обект до 120-150 см BLISSTOOL DD28SC1 Меню Тестове
 
Стандартен комплект

- Металдетектор BLISSTOOL LTC48X с 28см (11") DD търсеща бобина BLISSTOOL DD28SC1 и батерия в зависимост от модификацията му (12V/2500mAh NiMH; 12V/2200mAh NiMH LSD; 12V/1300mAh NiMH; 15V Alkaline)
- Автоматично зарядно устройство BLISSTOOL DP12250 (12V, 250mA) или BLISSTOOL DP12130 (12V, 130mA) (при модификациите с NiMH батерия)
- Външен преходник от 3.5mm стерео аудио жак към 6.35mm стерео аудио конектор за слушалки
- Ръководство за потребителя
- Гаранционна карта
- Фактура
- Кутия за пренасяне и съхранение
- 3 години световна гаранция
- Безплатна доставка по куриер за цяла България

Допълнителни аксесоари

- Войнишка мешка
- Външен захранващ блок BLISSTOOL EBP01B
- Стерео слушалки:
  - PHILIPS SHP1900
  - PLEOMAX PHS-2000
  - GEMBIRD MHP-870
  - WEILE WL-908MV
BLISSTOOL LTC48X е заменен от моделите BLISSTOOL LTC64 и BLISSTOOL LTC64X
 


Bookmark and Share


Преведи автоматично тази страница на:
EnglishBulgarianCzechDanishDutchFinnishFrenchGermanGreekItalianPolishRomanianRussianSpanishSwedishLatvianLithuanianSlovakSlovenianEstonianHungarianTurkish   
JoomlaWatch Stats 1.2.6 by Matej Koval